Grönt te is the shit.

Idag när jag läste i Expressen på nätet slank jag in på ett inslag om Grönt Te.
Tydligen ska det vara bra mot, eller mer vara förebyggande mot HIV. Coolt.

 "Tyska forskare har upptäckt ett ämne i grönt te som de tror
 kan hindra spridningen av hiv-viruset som orsakar aids."
- Skriver dom

Man har ju hört att Grönt te är väldigt nyttigt i ett flertal fall så jag tyckte det var spännande att läsa mer om det...
Tillverkningssättet gör att tebladen bibehåller mycket av dess nyttiga ämnen som naturligt förekommer i bladen. Därför innehåller grönt te rikliga mängder nyttiga antioxidanter (bra grejjer, bra grejjer) och en mindre mängd vitaminer och mineraler.



För länge sedan användes grönt te som ett läkemedel. Det är sannolikt att grönt te kan bidra till att förebygga många sjukdomar som är vanliga i västvärlden.

Allvarliga sjukdomar som cancer och problem med hjärta och kärl är mindre förekommande i Asien där det dricks mycket grönt te, men samtidigt är deras övriga matvanor ofta är bättre än här i väst. De äter till exempel också mycket fisk som innehåller omega-3, vilket också bidrar till att skydda mot dessa sjukdomar. SÅ ÄT också mycket Fisk.

I grönt te finns en stor mängd polyfenoler som är antioxiderande ämnen. Dessa tros kunna skydda kroppens celler och DNA mot de fria radikaler som kan orsaka cellskador, celldöd, åldrande och åldersrelaterade sjukdomar. Waaow!

Den typ av polyfenol som det finns mest av i grönt te är katechinerna. En av dessa katechiner heter EGCG och den verkar vara extra effektiv mot cancer. EGCG tycks kunna oskadliggöra och döda cancerceller genom att förhindra att nya blodkärl bildas, som cancercellerna behöver för att kunna växa. Man kan nog aldrig vara säker men det kanske funkar, så lika bra att dricka mycket grönt te tycker jag.

Grönt te ökar även fettförbränningen, skit braa.. !

 

 

 

 

Nu ska jag äta lite frukost och dricka en kopp te.

 

E.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0