Första advent.Idag har Erika:
- en guldtröja på sig.
- filat naglarna med sandpapper.
- ätit risgrynsgröt.
- lyssnat på ännu mer och dansa med Tarantino till Frank Sinatra.
- klippts sitt eget hår lite gran.
- fjärilar i magen.


Erika Ska:
- måla naglarna svart.
- på julmarknad med mamma och lillebror.
- bjuda sjuka Margareta på lite Erikas Lissekatter.E.

My way.Franky, du gör mig glad!

Det luktar gott i vårt lilla hus!

Nu är vi laddade för imorn, första advent! Pappa har satt upp adventsstjärnorna och ljusstaken är fixad med mossa och svamp! Önska att jag kunde lägga upp doften av nybakade lussekatter här åt er på bloggen, kanske ett annat år. Man vet ju aldrig hur tekniken utvecklas ;)

E.

Sneaky peak...Mmmmm, ser det inte gott ut?!
Jag älskar allt som har med saffran att göra, INTE minst Lussekatter så idag tog jag tag i det :) Mysigt! Lyssnar på Frank Sinatra och baka, kan det bli bättre? Ja, säkert men just nu känns det här perfekt!


E.

I wish.Har alltid tyckt väldigt mycket om den här låten. Tror att jag fann den någon gång då jag bodde i korridoren, det var nog den tiden i mitt liv (hittills) som jag spanade rundor och laddade ner en massa som mest!
Den har ett sådant fantasifullt namn som Ooh la la med The faces.
Happy beat, bra text och jaa helt enkelt bra! =)


E.

Jösses...

Idag var det en rätt effektiv dag trots att det blev många timmar spenderade i bilen.
Var hos Elsa och myste igår, jätte skönt att umgås med old friends in good old home town. Känns som jag aldrig slutar älta om hur skönt det är. Det är dock lite små jobbigt att jag inte har alla mina saker här, jag är så prylkär i det som är MITT. Idag åkte pappa och jag iaf till Göteborg till lägenheten och hämtade lite kläder och viktiga saker. Det viktigaste var väl att jag fick hämtat mina räkningar så att dom blir betalade - done!

Trots allt känner jag en oro i kroppen. Saknar min morfar väldigt mycket och tänker på honom hela tiden nu! Han är rätt dålig just nu och att jag befinner mig i Sverige och han i Belgien gör det väldigt mycket jobbigare. Jag vill åka dit nu bara sitta i deras vardagsrum, prata och lyssna på hans dumma skämt som alltid kommer brinna lika starkt hur dålig han än skulle bli. Vill åka dit för att ge mormor en hjälpande hand, hon ser aldirg till sig själv utan skulle kunna jobba på tills hon stupade.
Jag förvånas alltid över hur mycket styrka & vilja äldre människor har, i alla fall Min Oma & Opa.
Jösses, vad jag Älskar dem!

Nu ska jag hämta upp ljusstakarna, för inte ska vi vara mycket senare än alla andra, och göra det lite mysigt här hemma.

Ha en fin kväll.


E.

Flash back,,

Lustigt hur mycket som verkligen kommer tillbaka till en.
När jag är hemmahemma så här och är ute i trädgården med Tarantino förvånas jag över hur liten jag har varit en gång i tiden :) Jag gick till mitt gamla klätterträd som jag som liten tyckte var sååå stort. Nu kan jag nog fälla trädet om jag så skulle försöka klättra i det.
Minns även att i det trädet hade jag en gång för länge sen hängt upp en liten burkliknande sak. I den hade jag jätte många små små lappar och på dem hade jag skrivit saker som man kan hitta på att göra. Så de dagar jag var uttråkad och inte kom på något att göra klättrade jag upp i trädet och tog en lapp, smart va?! :)

Tidigare när jag bodde hemma hade jag mitt rum i stugan, som ligger på tomten. Där hände ett och annat och det var verkligen där jag tillbringade mina tonårs-år. Trots att den är putteliten så hade man sitt liv där ute och man kunde göra vad man ville utan att pappa skulle klaga på för hög musik eller att man stängde av tv:n för sent.
En dag när jag kom hem satt en liten rolig skylt utanför min stuga.

"Flrbjudet för harar och kaniner att vistas i planterat område"


Och sen en liten bild på en kanin.. kul kul. Haha de var Hauset som hade hittat den någonstans och sedan kört förbi mig och satt den utanför mitt hus.


Min pappa har allltid varit smått lustig, han har speciel stil och är envis. När vi flyttade hit planterade han en gran mitt på gräsmattan, den var liten och söt då men den växte och växtre oxh växte, verkade helt enkelt som om den aldirg skulle sluta växa. Han är nog väldigt förtjust i den granen för inte skulle han plcoka bort den trots att den började skymma hela huset utan ist kapar han av en del av toppen.. jag lovar det såg otroligt roligt ut men en halv gran. Nu börjar den ordna sig igen, för den växer och gror fortfarande.


E.

SmultronpalatsJag sprudlar i fantasin vid mitt smultronpalats.
Idag lever jag i mig själv. Jag har terapistädat för både min psykiska och fysiska hälsa, något som ofta hjälper väldigt bra. Har inte du märkt att om även om det suger att sätta igång att städa så när man väl är igång så mår man väldigt bra? Så känner jag det iaf. Med de menar jag inte att jag ska bli städerska hemma hos någon av Er, NEJ. Men i mitt eget hem är det underbart att efteråt kunna mysa i det heliga rena och samtidigt känna sig något klarare i huvudet.

Framtiden är ovis men samtidigt kan man styra in den på rätt spår för sig själv. Det svåra för min del är att verkligen ta tag i trådarna och fläta ihop dem snyggt utan trassliga knutar och toviga tippar.
Idag gjorde jag ännu lite samtal, skickade några mail och blev ännu mer säker på hur jag ska göra.
Till våren kommer jag att bo i Skåne igen, jag kommer plugga Sociologi C i Lund och förhoppningsvis ha fixat mitt körkort.

Erika har idag kommit på att:
...hon är svag för konstiga saker.
...gamla tanter med rullatorer pratar mer med varandra än andra, antagligen för att dom behöver en paus i promenaden.
...även väggar blir dammiga.
...hon fortfarande INTE tycker om brysselkål...
...men att hon nog skulle kunna äta hur många Lussecats som helst, helst på en gång.
...man kan njuta av ETT glas rött en Onsdag.
...det kanske skulle vara liiite skönt att ha körkort.
...att hon har ärvt ansiktsdrag av farmors far.
...att man i fantasin kan ha hur många Smultronpalats man vill. Underbart.


E.

Movienight.

TisdagsMovie & Snax med Tord, Paul & TinoTax.
Nu ska det kollas movie med grabsen jag känt längst, efter mina brorsor så klart som varit med sen jag ploppa ut till denna värld.
Tord & Paul är nog mina bästa grab-vänner som jag kännt sen kyrkansbarntimme och förskolan, Nått sådant yes!
Faces, Faces, Always faces!


E.

Stones.Idag var en dag jag ville lyfta av lite stenar från mina axlar. Det lyckades, lite grann iaf!
Var i plugget, hade en föreläsning som mynnade ut i en oändlig diskussion om hur vårat projektrapport ska skrivas och ALLA, en klass på 30 pers (nått sådant var vi idag) upprepar varandra i över en timma. Lite smått irriterande då det redan gått ett par månader in på kursen. Att det bara går att bli så mycket oklarhet och missförstånd!
Man slutar aldrig fashineras över hur knasiga människor är, det är väl i och för sig rätt naturligt att man inte uppfattar saker lika hela tiden men Shit jag somnade nästan, då det kändes som de kunde varit nog efter en kvart.

Våran studiegrupp har inte varit 100% bra senaste tiden, kommunikationen har sackat efter och vi är jävligt olika. Vilket gör att tre envisa personer i en grupp egentligen är kasst, då det lättare blir så att en tycker annorlunda än de andra två.
Diskuterat lite med handledaren och det kanske kan lösa sig ändå.. han tycker vi är så hiiiimla bra i fas så några dagars betänkte tid tyckte han jag skulle ta mig!

Efter plugget väntade jag på att pappa skulle komma och hämta mig, så fikade med Maria & Jessi hos Jessi. Kaffe och Pepparkaka, mys mys. De två ska flytta till Uppsala...uch lite sorgligt. Två så fina vänner på ena sidan av Sverige och jag på andra. Sakna.Pappa hade passat Tino under tiden jag varit i skolan, han hade skitit två gånger på favvo mattan. Som inte längre är en favvo matta =)


E.

organisera.Är hemma hemma i Skåne nu. Det känns jätte bra, har så mycket jag måste placera i fack och organisera i mitt eget huvud och det finns ingen annan stans än hemma det fungerar.
Att vara nära människor som vet hur jag fungerar, att vara nära de stigar jag själv sprungit upp för länge sedan med mina barnfötter, nära bäcken som överröstar mina grågrumliga tankar, nära dofter som under uppväxten grott i mig och blivit en del av Erikalukten, nära platser jag hittade på magiska historer om.
Tidigare har jag nog bara varit rädd för att fasna här, vilket jag vet är omöjligt för min del. En orolig själ som aldrig hittar hem och samtidigt hittar ett hem överallt. Home is where the heart is.

Idag håller jag på med lite plugg som jag försöker att få gjort. Inte så lätt med allt virrvarr i mitt huvud men med lite musik och en kopp kaffe kan jag nog koppla bort omvärlden och fokusera på intressant ungdomsdemokrati. Jag är sugen på det faktikst.


E.

Till snön!

Pratar med Elsooo i telefonoo nu, de är såå kul, hon är min andra person. Hemma i Helsingborg där hon befinner sig nu där snöar det, kan ni förstå i lilla sydliga skåne är de vinter väder.. Vi håller på att planera en liten mys träff ikväll, vi tänkte promenera, baka lussecats och ha lite julemys! Just vad jag behöver.Best friends Sweethearts.


E.

Andas.Att finna en plats att andas på.
Mit huvud har bultat i takt med regndropparnas fall idag. Till och med att ligga ner med huvudet på en kudde har gjort ont då ångesten på något sett knackade på tingen "..upp med hakan, upp och hoppa, gör något vettigt, var stark..." Det är inte bra alls att jag inte bara kan vara för en gångs skull och vila mig, dock svårt att vila sig när man överraskas av tunga nyheter. Jag vet att jag just nu inte mår skit bra men jag vet också attdet kommer bli bättre, jag ger INTE upp och jag har Hopp! Jag ska bara finna en plats att andas på, där jag kan vara med dom jag älskar, och finnas till hands för dem!
Imorn åker jag förmodligen hem till pappa, jag saknar lite pappavitaminer. Långa promenader på landet, myskväll och ska försöka samla mig en aning så jag får lilte plugg gjort också!
E.

Äckel Cancer monster.

Cancer, jag hatar ordet, jag hatar dess innebörd och vad den gör med människor...
För mig har den nästan aldrig existerat, det har funnits långt långt borta och antagligen för att det skrämmer mig något så otroligt mycket! Idag behöver man inte ha behandlat sin kropp fel på något sett för att ändå bli på hoppad av cancer monstret.
Orättvisan härskar, och medan fina människor ligger nerbäddade och räknar sina dagar medan anhöriga gråter sig till söms blir hemska människor frisläppta alldeles för tidigt trots sina äckliga handlingar.

Nu har även den här sjukdomen kravlat sig in i min verklighetsbubbla, familjeradien är inte lång och när cancer monstret komit på besök vill jag inget annat än att skrika och slåss, putta ut den igen!
Jag kände de på mig igår, nått stod inte rätt till...ens familj är som hela ens själ och Nu gör det sååå ont i mig!
E.

Green eyes.Coldplay - Green eyes.

I love it!

Pre-Christmas.Tuddeloo!
Vaknade till burr burr väder igen, det har nu varit ett trist regnväder alla förmiddagar senaste tiden, sen spricker de upp framåt eftermiddagen. Tarantino tycker det är grymt shitty att vara ute i regn, han bara piper hela tiden att han vill hem och att han fryser om sina tassar.
Jag lät honom värma sig hemma ensam en kort stund medan jag traskade iväg mot biblioteket där jag skulle hämta ut ngtra bäcker om Ungdomsdemokrati som jag bokat. Det var ett litet pre-christmas äventyr att vandra längs Avenyn och hem. Föst påvägen upp gick jag bakom en farbror som satt i en sådär el-rullstol och vislade "Jungel bells" om & om igen, lite mysigt men jag hann vika av in till biblan lagom till jag började tröttna. På vägen hem skulle jag in och handla lite mat på Coop.

Ååååå vad jag älskar Coop nu. Först fick alla en ros och ett hjärligt välkomnande när man gick in där. Jag kände mig direkt speciell (vilket antagligen var meningen..) sen hade de en massa provsmak, vilket är skit bra om man är fattig student. Så jag passade på att trycka i mig lite skinka, korv, ost & slutligen glass för att stilla hungern.
Glassen var höööjd-punkten..."Äntligen!!" sa jag till den lille fröken som severade, JO, Saffransglass, pure helig Saffransglass. Trots det inte så snälla priset så var jag tvungen att köpa med mig en burk hem :) Smarrsmarr!
Så skinkan som kom från Munka ljungby (Skååånes vackra slätter), Den Magiska Glassen & några nybakade frallor hängde med mig hem.
Ikväll kommer Anna, blir lite myskväll, ice-cream och Movie :)Har Även snackat med Hauset idag, blev verkligen glad att han ringde. Så länge sen nu. Svårt det där, när man har vänner som alltid stått en så nära. Tidigare har man setts varje dag och gjort så mycket roligt tillsammans i det lilla gäng vi var! Nu är jag här, i göteborg och han i Lund. Inte är de omöjligt att ses men vi har konstaterat att med våra inkomster blir det svårt att ta en week-ens hit eller dit. Aja, till jul så ses vi igen och det ska bli skit kul!


E.

Spaderdam.Hittat en superball hemsida som säljer Vintage / Retro kläder.. Det finns inte ett jätte lager men de dom har är grymt tufft. I Looove 50-60 tals modet.

Check it out: www.spaderdamvintage.com

Smakprov..

Groooovy.


E.

Oooh!En lång dag ja.. Oj oj! Idag har det pluggats och Cicci, Ida & jag har pysslat med att fixa en poster som vi ska ha i en utställning på skolan om ett par veckor. Även om ingen av oss är särskilt hajj på det där med power point fix-trix med bilder föratt det ska bli snyggt fick vi iaf i hop något till slut! Fan, man kan verkligen störa sig på datorer ibland...
Det blev lite goda Scones till lunch från Espresso House och en massa klänningsletande på nätet. Ikväll frå jag veta om jag vunnit aktionen på tradera, en super fräsig Retro Rockabilly klänning, som jag bara mååååste ha :D Wooooow!

Det mest spännande idag var att tjejerna i Halmstad, Hedda, Loll, loppan & Sanna åkte för att kolla en lägenhet åt mig och Pill. I och med att vi inte kunde ta oss till Halmstad i veckan pga penga brist så ställde de så undebara upp! Pill & jag satt pirriga hemma i Götet och nu fick vi höra att den var riktigt fräsch och fin! Yes, Å så spännande, så vi har tackat ja till erbjudandet och i övermorgon får vi veta om den är vår! Håll tummarna!


Pill & jaaa, Soon romies ;)E.

En ny Hobby!

Jag tror mig minsan ha hittat en ny hobby. Att jag inte kommit på detta tidigare?? Jo, jag har börjat hitta en massa balla fynd på tradera och jag kan inte komma loss.. Jag är ju ute efter en cool klänning i 50-tals stil till Nyår och på tradera hittade jag en som jag hoppas att jag vinner aktionen på innan den blir för dyr. Aa, visst kan jag shoppa på Asos eller dyl. men detta känns unikt + att det blir mer värt pengarna ;) Oo yes.
Nej nu ska jag spana vidare på min nya favvosajt ;)

E

Jävla lax, Jävla lax, Jävla lax!

Tre minusgrader kallt i Göteborg idag, Burr, men känns ändå som lite mysigt Burr :) Jag vaknade av klockan 7.45, alldeles lagom pigg, trots att jag somnade sent igår, med en Tarantino flåsandes i örat. Idag är jag glad, bara sådär glad utan att riktigt veta varför.
Tror att en anledning är att jag hade en dröm inatt som va fin, i den kändes allt bra och jag fick hopp av den.. Hade en lustig känsla i drömmen minns jag, att jag viste att jag snart skulle vakna och därför ville jag inte åka och handla för att då skulle jag inte hinna tillbaka till det fina innan jag vaknar. (Det var Jul..& Jag skulle handla lax, men både min lillebror och min hund på cykeln, det var mycket kallt och när vi kom fram var laxen slut. En tjej som kom innan oss och som med skulle handla lax svor som fan "jävla lax, jävla lax, jäavla lax" och jag bara skrattade för jag visset att mamma beställt men när vi väl skulle få laxen var den ändå slut, ki fick jag...)
I alla fall, det kan låta lite sorgligt men drömmen gav mig som sagt en känsla av hopp :) vill inte berätta mer än så.

Nu så ska jag strax ut med Tino, sen blir de lite plugg då Cicci & Ida kommer hit. Sitter med en kopp te nu och njuter av värmen här inne. Min fina mugg, hah!, som jag fick av Johan "Hauset" får två år sen på min födelsedag, då jag nyligen flyttat till Halmstad. "Saknar du mig?" Klart, jag gör! Massor min fina vän!
E.

Banksy.

Jag älskar verkligen Banksy som konstnär. Han provocerande vardagliga utsmyckningar runt om i städer och på utställningar är hur härliga som helst. Jag har även en bok där han har publicerat en del av det grejer han gjort. Han vill och känner behovet av att poängtera och märka ut hur sick samhället är, och hur våran verklighetsuppfattning är vriden och att vi många gånger är blinda för vad som händer på riktigt mitt framför ögonen på oss..
Några fräsiga exempel, nedan...
E.


www.banksy.co.uk/

Hångla mera!Läste idag i Expressen att Hångel botar stress, är det inte underbart? Ännu en anledning till att man ska hångla mer. Som många vet frigörs det olika hormoner både vid stress och vid fysisk närkontakt. Dock vinner hångel-& sexhormonerna över stresshormonerna. Sååå...håll inte händerna över täcket utan kör på, då mår du bäst ;)


E

Livet i en resväska..

Hej.
Haft lite små paus nu ngra dagar..Har ändå känt att jag haft massor jag kunnat skriva om men bara inte förmått mig att sätta mig här framför datorn. Jag åkte hem till Göteborg med pappa i Fredags då han skulle upp för att titta på Valdemars vernissage. Det konstskolan som han arbetar på har en utställning på Galleri Skandinavium nu i två veckor framåt så i Fredags kväll bara det VIP-kväll för familj och vänner. Valle ställer bara ut tre tavlor men de är snygga och de andra som ställer ut är grymt bra med. Tino följde med och vi minglade runt, åt goda köttbulllar och laxrullar. Han var också ett objekt som många skulle gulla med. Såå jag passade på att få lite gulle-gull hundvakt så jag kunde äta lite till och dricka lite rödvin. :)
I Lördags träffade jag upp pappa igen som sövit över på ngt vandrarhem med Margareta. Hon var krasslig så hon vilade sig i min lägenhet, jag fick återigen hundvakt en stund, och pappa och jag åkte för att fika hos några gamla vänner. Sen åter till utställning och ta en eftermiddagsdrink, även skönt att få tillbringa lite tid med papsen. Händer inte så ofta nu för tiden. Måste flytta söderut.

Livet i en resväska är inget nytt för mig, tror att det är så jag haft det mer eller mindre de senaste tio åren.De planerna blev ännu starkare när Pernilla kom in till mig.. Vi gick en promenix med Tarantino sen så köpte vi baguetter och (som vanligt) lite Ben & Jerrys som vi myste på framför Madagaskar. Guuu, vad jag älskar animerade filmer, shit vad man kan skratta ikapp, just vad pill och jag gjorde. Tyckte att varje figur i filmen liknade någon av våra vänner samtidigt som vi fick någon sorts inspiration till hur mycket galet vi skulle få för oss om vi bodde ihop. :)


Dom verkade komma väldigt bra överens, :)


E.

Love Lockdown.


Kanye West - Love lockdown


Jag brukar inte gilla den här sorts musiken men samtidigt så är jag väl lite utav en allätare när det gäller musik såå.. men denhär låten såg jag på Tv på EMA-galan och tycker farktikst den är grymt bra!


E.

Hund-dag.Idag så har det varit en lång lång dag. Skulle till skolan för att ha handledning vid 12, innan de så gick jag hem till Gurra där Gurra, Totte och Danne var och Gurra skulle passa Tarantino tills jag va klar i skolan.. Verkade som Tino snabbt trivdes i det manliga sällskapet. :) Efter plugget gick jag tillbaka till Gustav och drack lite kaffe sen knallade jag och Tinosen hem till Ninni. Hon har ju också skaffat sig en liten vovsing. En chihuahua liknande grej som är en halv månad yngre än Tino, hon heter Melou! Dom är ur söta ihop, både lite horny och allmänt lekfulla :)


goooodingar!!

E:

Nyårs Outfit, Hjälp mig...

Ooohooy vad jag bara måste hitta en klänning till Nyår och jag kan inte sluta att leta. Nu vet jag vilket tema det ska vara på festan och därmed så är letandet i full gång. Det ska vara Finklädd Klassisk 50-tals look, Ååå va kul!

 


Yes, jag har iaf letat en hel del på Asos.com och jag har två stycken som är kapabla just nu, en tycker jag lite mer om än den andra.. okey, ni måste säga vad ni tycker?Detta är då favoritklänningen, den är väl super snygg? & tillsammans med dom här skorna...

Och den här mössan ...
Gisses!

Okey, den Outfit nr 2 är...Så härlig och det känns väldigt 50-tal plus lite juligt på nått vis :) i alla fall tillsammans med..

OCH... Så kan det bli skit snyggt!OJOJ, det här kommer att bli såå svårt!
Hjälp mig Hjälp mig!E.
Tax med bröd.Haha. Lille plutt!

Ännu mer transkribering & Dagdrömmande,,Idag blir det ännu en dag då jag ska fokusera STORT på skolarbetet. Med en kopp te & lite music så kan det nog gå. Det är verkligen jätte boooring att sitta och få ner ett antal intervjuer på datorn ordagrant, transkribering kallas det, men det måste göras. De intervjuer vi gjort ska vi ha som underag sedan för vårat Sociala utvecklings arbete och nu gäller det att ligga i som fan så att vi kan ta Jul lov och Nyårs veckan ledigt.Gaaah, längtar sååå till Mys mys julen med en massa ljus och dofter som åååå jaa.. härligt är det helt enkelt.
Ett hem med en Gran, Nejlike-pyntade apelsiner, "det stråååålar en stjääärna" i bakgrunden på stereon, Strumpan hänger framme, Knäck och nybakade Lussekatter som just kommit ut ur ugnen. Är det inte mysigt?
Gosch, vad jag älskar Lussekatter!
Lite uppfriskande nytt.

Nu när det är jätte-otroligt-dunder höstigt ute och regnet forsar lika mycket som mina höst-depps-tårar behövdes det ett upplyft. Jag har fått hjälp av Oscar att fixa till bloggens utseende lite nu och det käns redan lite bättre.
För er som inte vet hur det såg ut här innan så är här in liten visning nedan.. Det var väl inte så jätte dystert men men, det gör alltid gott med lite höststädning med inspiration av de man saknar mest, våren.. Gult tycker jag är fint. Och just nu saknar jag Linda extra mycket så hon får va med ett tag :)

Nu ska jag slockna i soffan bredvid en utslagen Tarantino, vi har båda haft våra fighter med varandra idag. Inte alltid lätt när båda är lite ivriga att uppfostra varandra. Trots allt han som är den tre månader gamla valpen så tyvärr har han inte jätte mycket att säga till om. Fast jag alltid smälter när han tittar på mig med sina vackra valpögon..

Ha en mysig kväll!
E.

En visuell Hjärtformad Pannkaka.


"Här får du en hjärtformad pannkaka med grädde & sylt. Bara föratt jag inte är hos dig nu och kan göra en riktig :)"Jag pratade med Sömnpitus på msn innan och hon skulle laga hjärtpannkakor. Å vad jag önskade att jag kunde vara där och äta gott och bara Vara och känna sig trygg och samtidgt givande.
Så jag fick iaf en pannkaka, visuell en, med sylt och grädde! Så fint!


Varför Sömnpitus?... föratt efter att Elin en natt sovit hos mig vaknade jag upp med denna roliga prick i rummet istället :D Från och med då; Sömnpitus.. För hon hade haft en galet natt i drömmarnas värld antar jag. :)I Miss you Elinen!

Sömnpitus, En Hjärtesjäl för långt bort.Troligtvis är människans medvetenhet bara hälften av vad vi önskar. Vi pressar oss genom dagarna mot nya kunskaper så att vi kan mäta oss med andra och sedan vinna den ena duellen efter den andra, ändå når vi aldrig fram till ett fulländat välmående.
Många gånger snubblar vi på vägen, en penna i hjärtat, en tegelsten i huvudet och drunknar kanske i hög promillehaltit vätska. Jävligt mycket mer korkade än vad vi vill erkänna bara för att vi tillåter omvärlden förför oss genom falsk propaganda och med förhöjd hopp som förjäves kväver oss.

Att hitta Hem i sitt eget hjärta är alldeles för sällsynt och det är svårt när rädsla för ensamhet slukar en. Sällan är man ensam men ändå finner man sin självkänsla på botten och det grummliga, iskalla vattnet gör det ibland svårt att fiska upp den utan att få syrebrist.
I väntan på att något ska dra upp en till en varm plats där självkänslan får torka upp och mjukna till så att man läker & en blir en större människa. En större människa som sen är stark nog och redo att hjälpa nästa utsatta.
Vad hindrar mig från att bli den jag vill vara?

E.
Oliiidligt Ospännande.

Sitter hemma hos Emelie. Vi pluggar båda två och det är väl egentligen den perfekta dagen föratt plugga men väldans tråkigt ändå. Jag sitter med en massa intervjuer som ska ordagrant skrivas ner och just nu har jag snart spenderat fem timmar på en gubbe som snackar väldigt mycket i dubbla meningar och osamanhängande. Fy fan!
Jag har glömt mina glasögon hemma med så jag börjar se dubbelt vilket inte gör de hela så mycket enklare. Ack ack. Jag ska väl återgå så man kommer någon vart med dethär.

Hoppas er dag är mer spännande.


E.

Mysdag.


Emelie kom till mig igår, vi möttes upp och gick en svänings på stan. Dock var det alldeles för mycket folk och det var grymt jobbigt så vi knallade ner till systemet. Utanför systemet mötte jag ett medelålders par som var nyinflyttade i Gbg från Sthlm, mannen var orolig att min hund skulle växa till sig och se ut som en "vandrande Skogaholmslimpa", goosch va jag skrattade och vi vandrade vidare hem med min mini skogaholms-Tino.
Därefter gick Emelie & jag för att handla mat såatt vi kunde laga tacos. Vilket vi gjorde och drack en massa vin till.

Idag vaknade vi pigga och morgontvättade dä Tino väckte oss med sina blöta pussar. Tänkte vi skulle ta en promenad i parken och sen vandra runt på stan en sväng men vi han inte långt innan vi hittade ett mysigt kaffé att stanna till på.

Nu är jag faktikst i Halmstad, åkte hem med med Emelie, och jag tycker det känns super mysigt!


E.

Waaaow.

...och ja juste, så var det min nya favorit låt ;)Hittade ingen bättre version på Youtube tyvärr, den här låten är jag nu helt såld på. Grymt bra =)
New Found Glory - Too good to be.


E.

Pancake frulle.Igår fyllde min kära Kerstin år och hon var i Göteborg så vi passade på att hänga en stund. Hon kom upp och vi drack ett antal koppar te, käka glass och kakor :) Det var super mysigt. Man märker hur snabbt tiden går när man träffar vänner såhär, man har så himla mycket att snacka om och hinna i fatt. Kärlek, skola, vänner, framtid & ännu mer framtid. Tråkiga är att nu när jag maybe ska flytta till halmstad så ska Kerst flytta därifrån hit till Göteborg, ack ack! Men det är inte så svårt att hitta luckor och se till att ses! Grattis Darling Ännu en gång!

Idag vaknade jag med en gnutta hopp, konstigt nog för just nu borde jag ha fått mer gjort än jag har, men nope ingen ångest :D ..Även trots vädret happyday, först och främst längtar jag som tusan till Julen och sen har jag hittat en nu favvo song OCH Emelie kommer och hälsar på idag, Skoj!
Jag lagade mig en fin fin frukost vilket bestod av Pancakes, ett stekt ägg och maple syrup! Sheeeeit va gott!!


För er som e sugna, receptet är:
1-2 ägg
2,5 dl Filmjölk
2,5 dl Mjöl
2 msk Matolja
2 msk Socker
2 tsk Bakpulver el. 0,5 tsk bikarbonat
En nypa salt


Ha en fin dag.

E.

Breaking free,,Release me.


E.

Söker min egen nya stig.Livet snurrar runt som en sockervaddsmaskin och jag blir inlåst i allt äckligt socker. Otäck känsla.
Jag sitter och tittar ut på storstads trafiken och det finns inte mycket jag ser där ute som får mig att känna den ro och trivsamhet jag söker. Stressade människor tutar på varandra i bilen påväg hem från jobbet med ett sug i magen. Sedan lunch har de inte hunnit få i sig annat än fem koppar kaffe och kanske en kanellbulle. Fejk-läder på fötterna som tillåter regnet att tränga in och göra oss höstsnoriga, leder till taggtråd i halsen som bedövas med placebo effektiva läkemedel.
Sverige.
Ett mittemellan land som är svår att sätta fingret på.

Saknar.
Att andas.
Att se min dröm.
Att ha en ugn.
Att baka.
Att inte äta frukost ensam.
Skåne.
Att veta om jag gör rätt val...

>Sockret tvättas bort med vår-regnet när jag går längs min nya stig.


E.

I'm fragile, I'm hopeless, I'm not perfect...

..But I'm freee!


Så jävla bra & passar in på mycket.

I've been walking around all day thinking
I think I have a problem, I think I think too much
I've been taught to hold back my tears and avoid them
but you've made pain into something I could touch

I've been walking around all day laughing
Think I'd be better off without you here
And I bet you're sweet and hard to get over
So I'll cry and people will stop and stare
Now that's ok, let them stop and stare

Cause I am fragile
I am hopeless
I'm not perfect
But I am free...

Drömmar & hopp.Trots att jag kan vara jävligt depp så tror jag verkligen på bättre tider. Det är bara det att jag tycker det är grymt jobbigt att vänta ut den tid det tar. Just nu har jag många nya mål och jag vill verkligen nå dem. Inget ställe är det perfekta stället men man kan välja att befinna sig där man vet att man har människor man bryr sig om och som bryr sig om en. Inga studier eller arbeten är de perfekta att utföra men påvägen lär man sig så mycket nytt och framförallt lär man känna sig själv.
Visst, att jag kanske ekonomiskt inte är rik just nu men jag vet att jag är rik på drömmar och så länge jag har dem och hoppet uppe att jag kommer förfylla mina drömmar så tror jag att snart kommer jag trivas bättre i nuet.
Ja, Jag är trött på att alltid vänta ut tiden men är det det som krävs ett tag så gör det inget. Nya männnisko & gamla värdefulla vänner, en gammal plats som blir en ny plats igen! Höst blir vinter, vinter blir vår...

Allt är ju faktikst möjligt!


E.

Break.

Ibland behöver man en paus så att man kan känna efter om man lever.

Saltdroppar.

Magkänslan är bra underlig, även känslor som kommer från hjärtat och sedan något som man brukar kalla sunt förnuft från hjärnan, hur får man grep om dem. Fast jag vet inte om jag har något sådant ibland, sunt förnuft?
Jag har väldigt svårt att följa det sunda tänket när jag känner att mitt hjärta talar för något annat. Jävligt kompicerat. Magkänslan är nog det bästa.. men, vad är det egentligen, lite av både hjärta och förnuft?
Väldigt ofta är ångesten min efterhängande demon. Han vill inte sluta dra mig i håret, bita mig i nacken eller knyckla ihop min mage. Han finns där, tror jag, för att jag inte gör det jag borde göra, d.v.s det som känns bäst och som kan få mig att må bra!
Just nu känns min tillvaro rätt grå och jag vet inte vart jag ska börja dra i trådarna för att väva i hop min fina gyllene livsmatta. Det här känns som en del av mitt liv där jag ska lära mig att känna fattigdom, ensamhet & saltdropparna som inte allt för sällan rinner ner för mina kinder. Suck.
Hur gör ni får att få vinden att vända?

En dag i taget, sedan efter jul & nyår blir det ändring på saker och ting får jag hoppas.

E.

Passa på!

Nu har du en sista chans att bidra till Rosa bandet projektet mot bröstcancer, insamlingen håller på till och med den 7 November.
Gör en god insats och skänk en liten slant.
Klicka nedan:
Stöd min insamling på Rosa Bandet


E.

Our life is not a movie, or maybe!Igår kväll kollade jag på ett One tree hills avsnitt sen förra veckan. Shit det var hur spännande som helst. Jag brukar bli trött på serier men jag känner mig verkligen som en av dem i One tree och älskar den serien helt enkelt, så så länge den håller på så kommer jag följa den :) Nästa avsnitt, eller dagens 'Sympathy for the davil', är 115:de avsnittet. Då har man hållit igång ett tag :) Ooou så spännande!

I don't want to be Anything other than what I've been trying to be lately All I have to do Is think of me and I have peace of mind I'm tired of looking 'round rooms Wondering what I've got to do Or who I'm supposed to be I don't want to be anything other than me


E

Dress like a princess,,

Asos.com har verkligen grymt mycket snygga kläder. Inte minst klänningar! De flesta är i just den längden som jag tycker är som snyggast. Cocktail-kort och med stil. Nu när jag vet vad jag ska göra på Nyår så är jag på jakt efter DEN rätta klänningen för det nyårsfirandet... Det finns ju ett hav man kan välja och vraka i!

   
 
Det två sista klänningarna ska jag köpa, redan beställda i stort sett.. Underbara!E.

En ny vecka!

Måndag igen, tiden bara flyger fram om man hänger inte med i i huvudet riktigt! Nu ska jag snart hoppa på tåget hem mot Göteborg sen blir det plugga för hela slanten med Cicci & Ida.
Vi har en hel del att förbereda inför våra möten på Onsdag i Kungsbacka så får bli heldagsplugg idag och imorn, buuhoo!
Har två biljetter till IFK Göteborg - Djurgården ikväll på Ullevi. Får se om jag får med någon att gå på den om jag hinner. Tråkigt nog är inte Hjalle nere så det blir inte att vi kan gå tillsammans som de var tänkt.
Nu måste jag packa ihop de sista och rasta Tarantino så han sover gott på resan hem :)

Ha det fint så länge.E.

Sauro & Linea Wally's,

Mamma och jag har haft en Outfit provar kväll. Vi gömde oss i hennes garderob och gick igenom gamla kläder och skor som hon samlat på sig genom tiderna. Det är väldigt roligt, för hon har väldigt många kavajer med tillhörande kjolar som mormor syt och en massa annat så klart...
Dock finnsdär tre par skor i min mammas garderob som jag alltid måste ta på mig och springa rundor i för jag tycker att de är så grymt snygga & chic. Ni ser de här nedan. Tror till och med att de är min mormor som har köpt dom på 80-talet så dom har varit med ett tag!
Märkena är Sauro och Linea Wally's som inte längre finns att hitta. De är väldigt speciella för klackarna är mönstrade & lite guldiga och tyget på skon är utan dess like väldigt speciella.


 
Exclusive Saouro Shoes, Made in Italy (Både ovan & nedan)
 

 
Shoes of Linea Wally's, Venezia

 


Hoppas att de blir mina en vacker dag :)


Ha en super fin kväll!

The Falling snow is a "Poem of the air",,

 


Dagens shopping.
Har inte handlat något lite finare för mig själv på ett tag nu så jag ville unna mig något till hösten. Så mamma & jag åkte till Johannesen ute i skogen :) Mamma jobbar där så hon kunde visa mig de lite extra fint som nyligen kommit in.
Jag hittade den här grymt snygga shorts-kjolen från Gant, ett par High Binky Jeans - Miss sixty & ett par jätte söta vantar utan fingrar från Bloom Collection. Ett relativt nytt Danskt märke som har en jätte fin höst/vinter kollektion iår.
Check it out!En Happy E. with style.

Ute i de fria.


    
   


Underbar dag att vara ute på. Känner verkligen att jag måste ta åt mig så mycket som möjligt av den sol
som tittar fram nu i mörkertiden. Mamma & Tarantino, Dixie & jag var ute nästa hela dagen längs havet i Båstad, sen körde vi ut i skogen så Hundarna fick springa av sig. Å så härligt.


E.

Colbie Caillat - Bubbly

Fin låt som jag åt mina BLTs till idag!Mys mys.

Söndagsfrost.

Idag är ännu en fin fin solig nästan lite vintrig dag. Så fint att vakna upp till en utsikt med frostiga tak och silvrigt skimrande gräs.
Det stryker omkring en katt här runt huset och jag vill helst inte att den ska komma in och träffa Tino, man vet ju aldirg med de små sneaky katterna, dom kan väl få för sig både det ena och det andra. Tino & katten verkar ändå tycka om varandra när dom står och tittar på varandra genom glasdörren med var sin tass på rutan :)


Party pix,

Lite festbilder sen igår. Vi var först hemma hos Lollo och gjorde iordning oss sedan bar det hem till Mandus på förfest!

    
Lollo "två färgs ögon" :), Ja & Lollo, Hedda, Sanna & Trubadur Mandus
 
Olof & Markus
 
Pill, Loppan & Sanna

Tompa & en lite konstig jag.

   
Lollo & Grabbgänget! Wild!

Liten knut i magen.

Sitter hemma hos mamma igen. Var i Halmstad en snabbis i gårkväll och kalasade med de härliga gänget; Pill, Loll, Sanna, Hedda & Loppan, Mackan. Mandus, Olof & Björn. Alltid lika underbart att umgås med dem, spontant och roligt. Man känner sig liksom hemma. :)
Just nu vill jag inte alls tillbaka till Göteborg. Känns väldigt tråkigt. Vill bara vara hemma med mamma eller hänga i Halmstad.
Pill och jag har den senaste tiden snackat väldigt mycket om att vi vill tillbaka till Halmstad och just nu känns det oerhört tilldragande. Att hyra en lite större lägenhet som vi i såfall ska dela på, hon, Tino & jag.
Vad ska jag liksom i en storstad att göra egentligen? Nått jag kanske borde ha tänkt på tidigare men man måste vill prova innan man vet... Visst, man har nära till allt, verkligen ALLT men det är inte så roligt de heller. Alltid intensivt och man får ingen lugn och ro. Jag kan sakna de att man får ta bussen in till stan eller en lite cykeltur föratt komma dit man vill. Känna att om man vill ut för att promenera så finns det andrum nära, utan att man ska behöva få femtio avgaspustar på sig och bli stoppad av den ena röda gubben efter det andra. Aja, nu vet jag ju hur det känns och de var nog helt enkelt inte nått för mig. Ska iaf känna efter några månader till och har det inte ordnat upp sig så blir de helt klart en flytt söderut mot mer slätter och mindre shopping.


Pill & jag in Gooothenbuurg,
 Snart kanske vi flyttar ihop i en stad där vi inte känner oss så små i jämförelse med omgivningen.


E.RSS 2.0